Mikroblogging på mobil

Twitter eller Jaiku? Kommer den frågan att adderas till raden av klassiska som Mac eller PC? Netscape eller Internet Explorer? Movable Type eller WordPress? Eller kommer den här mikroblogging/social apps (eller vad fan man nu ska kalla det) med utväxter åt mobilhållet (pragmatisk användning av urgamla protokollet SMS) att bli sommarens fluga, den där som surrar så envetet och sen hittas död innanför fönstret när hösten kommer?

Inte vet jag. Men Åsk, Erik, Steffanie, Jonas och andra early adopters, de där som började blogga runt 2001 eller ännu tidigare, twittrar och jaikuar. Litet tecken, kanske? Att Jyri Engeström ligger bakom Jaiku är ett annat.

Och något slags connection verkar finnas till Nokia; Widsets har växt fram ur Nokias inkubator NVO och de har nu programmerat en Jaikuklient.

Det här inlägget postades i Blogging, IT, vetenskap. Bokmärk permalänken.

2 svar på Mikroblogging på mobil

  1. Thomas skriver:

    Anyway, mikroblogging kan väl också finna sin niche vid sidan av allt annat. Erik verkar redan ha slutat med Twitter. Själv orkar jag inte inter ens börja — för ju mer jag fragmenterar mina tankar, ju dummare blir jag. Ju mer tid jag använder på bloggen, SMS, mobil, gratistidningar mm., ju mer längtar jag efter att läsa Platon igen. Någon berättade en gång om ett seminarium i statskunskap på universitetet i Moskva där de hade gått igenom Platons Staten en gång i veckan i tolv år – och de var inte färdiga ännu.

    Lycka till med jakten på Twin Peaks Season 2. Vi har just sett avsnitt 26 — nu börjar det hetta till omkring Coop.

  2. Gustav skriver:

    Verkar på något vis kongruent med Sovjets historia.

    Skaffade säsong två. Den var bättre än vad jag mindes det från tidigt nittiotal. Men visst blir serien sakta sämre ju längre den går. Vill minnas att Riket minskade i kvalitet på ett liknande sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.