Tjänster på Historiska institutionen, Lund

Ett antal tjänster i historia är utlysta i Lund:

  • Två vikariat med inriktning på tidigmodern historia och uppsatsarbete.

    Båda anställningarna avser undervisning i historia för kandidatprogrammets studenter, studenter på fristående kurs samt ämneslärarutbildningen i historia. Du kommer att ha särskilt ansvar för ämnets tidigmoderna grundkurs på såväl campus- som distanskurser, men även i övrigt förstärka institutionens möjlighet att bedriva högkvalitativ undervisning vad gäller metod och uppsatskurser på såväl fortsättnings- som kandidatkurs. Undervisningsspråk är svenska/skandinaviska. Vikariaten innefattar undervisning tillsammans med andra lärare.

    Sista ansökningsdag 22 oktober. Läs merhär

  • Universitetslektor i historia, inriktning övervakningens historia

    Anställningen avser undervisning på första, andra och tredje terminens studier i historia för kandidatprogrammets studenter, studenter på fristående kurs samt masterprogram i historia. Du kommer att ha särskilt ansvar för ämnets tidigmoderna- och modernhistoriska grundkurs; grund-, fortsättnings- och kandidatkursernas teori- och metodmoment; kandidatprogrammets och masterprogrammets praktikkurs samt masterprogrammets kurs i digital historia. Huvudsakligt undervisningsspråk är svenska/skandinaviska.

    Sista ansökningsdag 22 oktober. Läs mer här.

  • Forskare i historia inom projektet Nya prinsar

    Vi söker en forskare i tidigmodern historia som kan bidra till VR projektet ’Nya Prinsar: hertig Johan av Östergötland (1589–1618) och ärkehertig Karl av Österrike (1590–1624)’. Projektet handlar om yngre furstliga syskon i centraliserande tidigmoderna stater, för vilka traditionella roller som t ex provinsguvernör inte längre ansågs vara lämpliga eller önskvärda. De två prinsarna som står i fokus för projektet belyser hur sådana prinsar utvecklade nya sociala roller.

    Projektledaren fokuserar på den österrikiska sidan av projektet, medan forskaren ska fokusera på den svenska sidan. Forskarens uppdrag består därför i att bedriva forskning om den svenska hertigen Johan av Östergötland utifrån ett socialpolitiskt perspektiv. Det är därvid angelägen att du som söker kan visa att du är bekant med tidigmodern svensk historia, särskilt dynastisk och hovhistoria, samt kan bidra till övergripande diskussioner om statsbildningens och dynastiers historia i Europa.

    Sista ansökningsdag: 8 oktober. Läs mer här.

Det här inlägget postades i Historia och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.