Mobiler och universitetsarkitektur

univres.jpgVanligtvis välunderrättade källor berättar att det inte går att mobiltelefonera inifrån Språk- och litteraturcentrum. Orsaken sägs vara att byggnaden – Lunds universitets senaste satsning, med en prislapp på 230 miljoner kronor och invigd samtidigt som universitetsledningen blir uppmärksam på ett stigande underskott och därför tillkännager det första (à 110 miljoner kronor) i en rad av besparingspaket (som bland annat kommer slå mot några av språkämnena) – delvis är konstruerad av något slags betong som skärmar av mobilernas kommunikation med omvärlden.

Is it a bug or a feature? kanske någon undrar. I och för sig störs inte föreläsningar och biblioteksutrymmenas bubblande tankegrytor av pipande telefoner och studenter som högt skvallrar om helgens eskapader. Men jag har svårt att tänka mig att det kan vara något annat än ett misstag …

Framsynta studenter identifierar betongen som ett hinder och routar runt den genom att köra Skype via nätet.

Det här inlägget postades i IT, universitets- och forskningspolitik. Bokmärk permalänken.

1 svar på Mobiler och universitetsarkitektur

  1. steffanie skriver:

    Här har vi lösningen på Kriminalvårdens problem!

    Varför installera störsändare på Hall, Kumla och Tidaholm om det redan finns en byggad som i sig självt omöjliggör mobiltelfoni?

    Nej spara pengarna och kasta ut studenter och professorer från Språk och litteraturcentrumet och ta in de livstidsdömda fångarna istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.