Forskningens hantverk

Jag gillar böcker om forskningshantverket, som Howard S. Beckers Writing for Social Scientists, densammes Tricks of the Trade: How to Think About Your Research While You’re Doing It, Ludmila Jordanova, History in Practice med flera. Eszter Hargittai håller på att färdigställa en ny bok i samma genre:

the chapters in this book provide helpful behind-the-scenes accounts of doing empirical social science research for a wide range of methods such as use of secondary large-scale data sets, interviews, observations, experiments and historical documents. The unique contribution of this collection is that it provides readers with a realistic idea of what to expect when embarking on empirical investigations by offering richly detailed descriptions of the logistics of individual research projects.

Se även kommentarerna till det här inlägget (även om de lutar alldeles för mycket åt det kvantitativa hållet för att det ska vara relevant för min forskarvardag).

Det här inlägget postades i vetenskap. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.