Delta i ett vetenskapligt experiment!

I old school-sociologi gjorde man ofta experiment, en klassiker är förstås Stanley Milgrams vykortsexperiment från 1967. Men nu lever vi i en tid då andra tekniker kompletterat vykort (även om postsystemet lever vidare, vilket vi här på DPT gärna ser att det fortsätter göra).

För att ta reda på en del om hur snabbt saker och ting rör sig i bloggosfären har nu Scott Eric Kaufman satt upp ett experiment, vars resultat han ska redovisa i ett paper på MLA-konferensen. Kaufman försöker i sin forskning bland annat undersöka i vilken utsträckning bloggosfären

affords scholars the opportunity to easily and enthusiastically cross heretofore closely guarded disciplinary boundaries. Furthermore, it enables academics within increasingly balkanized disciplines to reconnect without necessitating a return of the generalist.

Intressant, eller hur?

Delta i Kaufmans experiment genom att göra följande:

  1. Skriv en bloggpost på din blogg där du länkar till det här inlägget på Kaufmans blogg.
  2. Be dina läsare göra samma sak. Gör det! Tänk på alla stackars doktorander därute, till exempel Scott Eric Kaufman, som desperat behöver data till sin forskning; tänk på deras tomma excelark och de halvfattiga ansamlingarna av datapunkter i deras diagram och inse att även du kan göra något för att hjälpa till för att inte bara hjälpa en doktorand som Kaufman utan även föra Forskningen framåt. Halleluja!
  3. Pinga Technorati.
Det här inlägget postades i Blogging. Bokmärk permalänken.

1 svar på Delta i ett vetenskapligt experiment!

  1. Pingback: Tankarnas hotell » Bloggforskning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.