Kalla kriget och geofysiken

The science of frontiers — of establishing, exercising, and maintaining boundaries — provided the context for terrestrial physics during the Cold War. The American case, in which science and sovereignty provided a matrix in which results in atmospheric physics and physical oceanography were crafted to enlist the world in a series of technological systems, is illuminated by parallels with the Norwegian experience and especially at the points where the NATO partners cooperated in Cold War scientific research.

Intressant seminarium med Bruce Hevly på NBA torsdagen den 27 april. Läs mer.

Det här inlägget postades i vetenskap. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.