Post-konferensiell trötthet

Tillbaka i Lund efter tre mycket stimulerande konferensdagar på kulturstudiekonferensen i Norrköping. Intrycken är hur många som helst. Bara några få:

Francis, vars blogg jag förstås följer sedan länge, visade sig vara just en så genomsympatisk person som jag hade trott han skulle vara.

Den postindustriella miljön på Campus Norrköping var maffig, inte minst Värmekyrkan där festmiddan var en kväll.

Sessionen om mat var mycket intressant; här håller en begynnande svenskt food studies-community på att formeras. Bra initiativ av sessionsarrangörerna Jenny Johnsson (Tema Mat, Linköpings universitet) och Håkan Jönsson, etnologi i Lund.

Anna Johansson och Johanna Alkan Olsson hade en intressant presentation om sina upplevelser av att befinna sig i en boundary organization-liknande situation som STS-forskare samt datorsimuleringars kunskapsteoretiska status och retoriska bruk i mötet med bönder som har sin hydrologiska empiri.

Visitkort regerar! Kommer ni ihåg när Palm och andra PDA:s slog igenom för några år sen, så var bland annat en tanke att man skulle beama ett slags elektroniska visitkort till varandra. Misslyckades förstås. Visitkort har rätt format och de är på något sätt diskreta. Några dagars minglande och konferensande får mig att bli nyfiken på visitkortets historia. Finns säkert något skrivet. Nånstans. Allt finns skrivet.

Det här inlägget postades i vetenskap. Bokmärk permalänken.

1 svar på Post-konferensiell trötthet

  1. Francis Lee skriver:

    Det visade sig att du också var genomtrevlig! Det kanske är något med bloggare? Socialt skrivande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.