Vi kallar det Google-forskning

Erik brukar notera Googlejournalistik (här är det senaste exemplet). På den konferens i kulturstudier jag befinner mig på för tillfället finns det Google-forskning. Alltså inte forskning om Google, utan ”slår man på begreppet bluttanbläh på nätet/Google får man 200 000 träffar”. Hittills har frasen dykt upp i två plenarföreläsningar av sju möjliga.

Förresten: Scandic hotell har gratis wlan/wi-fi/airport. Hurra! Förvånansvärt få svenska hotell har det. Varför?

Det här inlägget postades i Webbstudier. Bokmärk permalänken.

4 svar på Vi kallar det Google-forskning

 1. Dennis skriver:

  Senast jag bodde på hotell och hade en bärbar dator med mig frågade jag om de hade wifi. Killen i receptionen såg bara frågandes ut och var tvungen att fråga någon sorts chef. Hon visste inte heller vad det var så jag förmodade att de inte hade wifi, gratis eller ej.

  Jag kanske skulle bett dem googla.

 2. Mats Andersson skriver:

  Men Gustav, bluttanbläh ger ju inga träffar alls på Google (än), inte 200 000 som du skriver. 🙂 Hur söker du? 🙂

 3. Erik skriver:

  Herrgud, det sprider sig! Jag har slutat notera förekomster av Google-journalistik, eftersom det skulle bli så mycket.

  Stefan skrev nyligen om det politiska googlandet:

  http://www.stefangeens.com/000725.html

 4. Claes Ohlsson skriver:

  Inom språkforskeriet är google-sökningar numera ett vanligt sätt att både leta efter undersöknings- och jämförelsematerial på. Vi har ju inga fina textkorpusar som engelsmännen eller danskarna utan bara Språkbanken som är rätt halt i jämförelse med andra länder. Ska nog leta lite efter bluttanbläh själv fast med olika stavningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.