Blogging och politik

Bloggpositiva artiklar känns ju lite 2002 – och jag är sedan länge agnostiker när det gäller bloggandets påstådda samhällsförändrande förmåga – men två amerikanska statsvetare kör hela den optimistiska grejen en gång till: Henry Farrell och Daniel Drezner har ett papper (pdf) komplett med bloggometri (inga räta linjer i loglogdiagrammen, alltså inte powerlawfördelning, Matteuseffekten är alltså inte så framträdande när man bryter ner statistiken till att gälla enskilda delar av bloggosfären vilket leder till deras hypotes om att den politiska bloggosfären inte är sluten gentemot nykomlingar) och argument för att bloggar kan skapa nya politiska dagordningar. En softare variant publicerades i Foreign Policy november-december 2004.

Det här inlägget postades i Blogging. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.