Fejkade månlandningar

– Vad jag vet så finns det fortfarande i skolans läroböcker bilder från den första så kallade månlandningen, och uttalanden om vad dessa austronauter skulle ha sagt vid tillfället. Nu har emellertid Kissinger och en del av de andra ansvariga erkänt att bilderna från månlandningen i själva verket spelades in i en filmstudio i London, hävdar Tillman, och tillägger att studion tidigare använts av den kände filmregissören Kubrick under inspelningen av en rymdfilm.

Dalakommunisterna verkar vara alerta.

Via Gudmundson.

Det här inlägget postades i Kultur. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fejkade månlandningar

  1. Pingback: Anonym

  2. Milan skriver:

    Är det måhända den fejkade dokumentären ”Dark side of the moon” som de hänvisar till? Den visades för några månader sedan på TV2 under temat ”Konspirationer”. ”Dokumentären” innehåller autentiska intervjuer av Haig, Kissinger, Buzz Aldrin samt även Kubricks änka. Den börjar med att de intervjuade understöder en historia om att Nixon i sin nervositet inför den verkliga månlandingen hyr in Kubrick och hans studio (där de ungefär samtidigt filmar 2001) för att spela in en ”lyckad” landning att visa upp om den verkliga misslyckas. Så långt kan man ju tycka att det inte verkar otroligt, särskilt med alla de (mer eller mindre) trovärdiga medverkande. Buzz Aldrin berättar själv bland annat att han drabbades av en personlig kris när han fick veta vad som pågick när han var på väg till månen och började själv efter hemkomsten ifrågasätta om han verkligen var där eller inte… Därefter blir dokumentären mer och mer absurd: Nixon trappar upp Vietnamkriget (bombmattor mm) för att ta kål på de som gjorde den fejkade månlandingsfilmen. De har alla av någon konstig anldning hamnat i Vietnam, förutom Kubrick som isolerar sig på engelska landsbygden. De intervjuade visar sig också i slutet av filmen vara med på noterna genom sina kommentarer medan sluttexterna rullas upp.

    Att någon tar denna film som som en riktig dokumentär tycker jag är otroligt. I samma nivå som att tro att ”This is Spinal Tap” är en autentisk dokumentär.

    Se även: http://www.filmakers.com/indivs/DarkSide.htm
    http://www.cbc.ca/passionateeyesunday/darksideofthemoon/about.html

  3. Fredrik skriver:

    I en senare notis i samma tidning kan man läsa att kommunfullmäktige beslutat att inte utreda Tillmans förslag ”om uppfödning av afrikanska katter och om att kommunen ska verka för att ta bort uppgifter om ”den första så kallade månlandningen” från nya skolböcker”, eftersom dessa ärenden inte kan betraktas som kommunala angelägenheter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.