Call for papers: Historisk studenttidskrift

Historisk Studenttidskrift utlyser Call for Papers inför 2024! Har du skrivit en särskilt bra uppsats i historia eller närliggande ämne och vill få den publicerad? Har du en idé till en essä med historisk tematik? Oavsett om du skriver uppsats just nu, är en före detta student med en lysande uppsats som ligger och dammar i en mapp på datorn, eller har en originell essä eller ett debattinlägg på lut är du varmt välkommen att skicka in den till Historisk Studenttidskrift!

Historisk Studenttidskrift är en vetenskaplig tidskrift av studenter för studenter – en plattform för alla akademiska ämnen med historisk inriktning. Vi publicerar artiklar, essäer, recensioner och debattartiklar av studenter och forskare vid de historiska, och till historievetenskapen närliggande, institutionerna. Akademiska uppsatser, essäer och liknande är välkomna att skickas in i sitt nuvarande format. Vi i redaktionen hjälper dig att omarbeta texten till en publikation. Vi publicerar texter skrivna på svenska, engelska, danska och norska. Artiklarna publiceras open access och får ett DOI-nummer – en givande och meriterande erfarenhet för dig som önskar söka dig vidare inom akademin.

Hur skickar du in?
1. Texten skickas in som ett utkast i önskat format till redaktionen via ett onlineformulär på vår hemsida.
2. Redaktionen granskar texten och återkommer till författaren med preliminärt beslut och förslag på ändringar.
3. Författaren arbetar om texten utifrån förslag på ändringar.
4. Redaktionen ger ett slutgiltigt besked om publicering.
På vår hemsida kan du läsa mer om tidskriften och finner formulär för att skicka in text. Där hittar du också information om upphovsrätt, med mera.

Vi tar emot texter fram till den 31 januari 2024.

Vi ser fram emot att läsa ditt bidrag!

Det här inlägget postades i Historia, idé- och lärdomshistoria, idéhistoria och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.