Neville Morley om sitt bloggande

Neville Morley har publicerat en läsvärd retrospektiv över tio års bloggande. Han lyfter upp fina saker som när han tolkade Ballard och Braudel parallellt kring frågor om tidsuppfattning (och även korresponderade med Ballard i ärendet); Tolkien och Thukydides; vad ChatGPT gör med universitetens examinationsformer och mycket annat.

Morleys retrospektiv över tio års bloggande understryker en, tycker jag, fruktbar blandning mellan det lättsamma och det lite tyngre där bloggformatet har något som saknas hos Twitter, Facebook, Bluesky, Instagram. Jag är i ett helt annat forskningsfält än antikens kultur- och samhällsliv och hittade fram till Morleys blogg via ett avsnitt av In Our Time som jag verkligen vill rekommendera.

Och hans bloggande visar hur man kan använda detta publikationsformat för att skapa något slags överlappning mellan olika ämnen; inte minst viktigt i dagens forskarvärld som i vissa fall är balkaniserat. Forskarbloggen är inte bara en mötesplats mellan akademiker och ”det omgivande samhället” (vad nu det är), utan mellan olika forskningsfält och discipliner. Utan den snuttifiering som utmärker vissa andra sociala medier.

Det här inlägget postades i Blogging och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.