Nukemap, kultursidor, Sydsvenskans bevakning av Lunds universitet och det viktiga underhållsarbetet vid bibliotek: fyra länkar i blandade ämnen

Nukemap tio år. En välprogrammerad resurs för den som intresserar sig för det kalla kriget och kärnvapenkrigets effekter.

Jag kommenterar David Larsson Heidenblads inlägg om kultursidor.

Thomas Kaiserfeld förfasas över att Sydsvenskans bevakning av Lunds universitet är undermålig (och är inte heller direkt positivt inställd till LUM). Jag håller förstås med honom: den malmöfierade Sydsvenskan har i många år underpresterat vad gäller bevakning av Lunds universitet; återstår universitetets interna informatörer.

Ändå upplever jag att mystiken tätnar. I medias rapportering är dekan Lidin uppenbarligen mycket nöjd med rektors val av ny prefekt. Så då kvarstår frågan. Varför krävdes att hon utsågs av rektor och varför var det nödvändigt att ändra delegationsordningen? Om detta var ett utmärkt val, varför kunde inte dekanen själv fatta beslutet om att utnämna henne? Hade vi haft en personaltidning värd namnet skulle detta naturligtvis rapporteras i nästa nummer av LUM. Tyvärr har jag väl inte några större förhoppningar om det. Men jag har haft fel förut och har det gärna igen.

Underhållet som pågår bakom kulisserna på kulturarvsinstitutioner är viktigt för att bevara samlingarna, ett arbete som förtjänar att synliggöras. Som i den här bloggposten signerad Anders Strinnholm vid Göteborgs universitetsbibliotek.

Det här inlägget postades i universitetsliv och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.