Vetenskapen och coronaviruset, 17: nya texter om pandemin

Ola Sigurdson reflekterar över vad pandemin inneburit för honom som humanistisk forskare och lärare, universitetens agerande med mera. Publicerat i Per Magnus Johanssons veckobrev 27 juli.

Nina Wormbs skriver på sin blogg om akademikerns arbetssätt under pandemin, se även artikeln på DN Debatt.

Jan Henning har publicerat en kort men läsvärd artikel om ansiktsmaskernas historia. Artikeln är en del av The Mask – Arrayed. Projektet drivs av Max Planck Institute for the History of Science, Berlin, och

explores the material, technological, and cultural aspects of the most iconic artifact of the COVID-19 crisis—the face mask. Historians of science, technology, medicine, and the environment unmask in short essays the complexity of a seemingly simple object and unveil its many layers and different usages in both material and non-material terms.

Karin Brygger & David Karlsson (red.), Trettiofem röster om Covid-19 och kulturen (Bokförlaget Korpen) har jag inte läst än men jag är intresserad, inte minst av Anton Janssons kapitel om Pet Shop Boys och aids.

Det här inlägget postades i vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.