Historievetenskapens gränser

Som historiker svänger vi oss ju med olika slags taxonomier. Vi är tidigmoderna historiker, vetenskapshistoriker, kulturhistoriker, teknikhistoriker, filosofihistoriker, idéhistoriker, antikvetare, samtidshistoriker, idrottshistoriker och så vidare och så vidare. Lite lagom luddiga gränser, men ändå ett sätt att indikera vad vi håller på med, vilken del av det stora historieområdet vi slagit ner våra bopålar i. Eller så är vi, som Sten Lindroth sa en gång i tiden, helt enkelt historiker.

Men en del andra tror inte på luddiga gränser alls. Som Institutionen för historia vid University of Idaho, som nu utlyser en tjänst för historiker som håller på med amerikansk kulturhistoria före 1877.

Före 1877, varken mer eller mindre. Klara besked!

Det här inlägget postades i Historia. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.