Håkan Lindgren om tidningskrisen

Håkan Lindgren uppmärksammar informationsklyftan i en artikel i GP

å ena sidan finns ett hav av mer eller mindre amatörmässigt gratisskrivande, å andra sidan kvalificerad information för företag och beslutsfattare. Däremellan håller det på att bli tomt. Det som försvinner är kvalificerad omvärldsbevakning för en bred allmänhet. Här bygger vi upp just det som informationssamhället inte skulle handla om: en klasskillnad mellan en minoritet som har och en majoritet som inte har.
[…]
Om man verkligen behöver förstå vad som är på gång i världen duger inte det fantastiska överflödet av gratisinformation. Det är nog inte bara av nostalgiska skäl som företag fortsätter att prenumerera på Financial Times för 8 400 kronor om året. Och tydligen tycker McKinseys kunder att deras tjänster är värda att betala åtta miljarder dollar för. Det är vi andra som ska hålla till godo med gratis.

Det här inlägget postades i Media och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.