Historikermötet

Historikermötet i Lund 2008 var kul, jag försökte gå på så många sessioner som möjligt, vilket innebar tiominutersluncher – sessionen om modehistoria ur ett urbant perspektiv var precis så givande som jag hade hoppats och gav mersmak; Per Wisselgren, Staffan Wennerholm, Kristina Espmark och de andra i sessionen Par i kunskap och politik hade flera bra poänger och röda trådar mellan sina inlägg (även om jag hade hört flera av inläggen i andra sammanhang); på sessionen om TV-historia berättade Pelle Snickars på SLBA intressant om ökad tillgänglighet via nätet för forskare som vill använda arkivets material och så vidare och så vidare.

Såhär i efterhand känner jag mig, som ofta efter en konferens, märkligt upprymd, fylld av uppslag och idéer. Det tar tid att gå på konferens, men precis som läsningen av god sekundärlitteratur kan ge goda idéer till den egna forskningen även om den inte handlar om det man skriver om, är det väl investerad tid att gå på en eller annan konferens om året.

Det här inlägget postades i Historia. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.