America’s cup kommer till Malmö – skattemiljoner rinner iväg

Malmö stad om nästa regionala reklamjippo: ”den verkligt stora vinsten för Malmö och Skåne är de effekter America’s Cup troligtvis kommer att ge för tillväxten i regionen, framför allt när det gäller antalet arbetstillfällen.”

Hallå?! Det är bara en segeltävling som pågår under ett par veckor. Jag tror man har överdrivna förhoppningar om vad sådana här spektakel genererar i tillväxt.

55 skattemiljoner kommer det kosta. Man borde använda de pengarna i sjukvård och utbildning istället.

Det här inlägget postades i Politik: inrikes. Bokmärk permalänken.

5 svar på America’s cup kommer till Malmö – skattemiljoner rinner iväg

  1. pelle skriver:

    Tanken är fel. Om det finns 55 skattemiljoner kan man sänka komunalskatten i Malmö med ca 50 öre. Det skulle i runda slängar ge skattebetalarna i Malmö i genomsnitt 500 kr netto i fickan. Sporar arbetsinsatser och ger dem chansen att köpa en segeljolle. Jane Cederqvist, Finansdepartementet,anser i Dagens Medicin att en effektivisering i sjukvården skulle spara 30 av 150 miljarder i sjukvården!

  2. pelle skriver:

    VG läs kommunalskatt

  3. Gustav skriver:

    Sänka skatten är också en bättre användning av 55 miljoner än segeltävlingen. Skattefinansierade segelbåtsjippon ingår inte, tycker jag, i landstingets/regionens kärnverksamhet. Först när denna kärnverksamhet fungerar perfekt – vilket den knappast gör – kan man överväga storskaliga PR-jippon.

  4. Johan skriver:

    Det ska till satans mycket omsättning för att kommunen ska få tillbaka satsade pengar i nya skatteintäkter.

    Någon räknade ut att för att Göteborgs kommun skulle få tillbaka de dryga tio miljoner som kommunen varje år pumpar in i det gräsliga Göteborgskalaset, så skulle festveckan behöva omsätta två miljarder kronor (http://www.mothugg.se/text/artikel.php?id=49).

    Vad säger oppositionen? Har de lärt sig något sedan Bo01 eller hejar de på nu som då?

  5. Gustav skriver:

    Johan: oppositionen verkar inte vara så oppositionell, i det här fallet. Ännu en konsensusfråga i svensk politik. För många gubbar i politiken …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.