Fysikkommunikation

Hur får man unga människor (och politiker!) att börja gilla fysik igen, mitt i en bubblande biomedicinsk era? Hur vända vikande anslags- och studenttillströmning och en allt vanligare insikt om att det är i bioämnena som saker och ting händer?

Taddaa: 2005 är det internationella fysikåret! Det är för tidigt att säga något om aktiviteterna, men det vore kanske intressant att följa.

En sak kan dock redan nu sägas. Man sätter Einstein och relativitetsteorin (1905 and all that) i fokus för propagandajippot. Frågan är om det är rätt taktik … Där har nog Nature en poäng i sin skeptiska ledare.

Det här inlägget postades i Vetenskap och media. Bokmärk permalänken.

6 svar på Fysikkommunikation

  1. Thebe skriver:

    Vad skulle man ha valt att ha som ”symbol” istället för Einstein? Det är väl den ende fysiker folk i allmänhet kan namnge … Man får väl anta att relativitetsteorin inte kommer att vara i fokus. Jag har fö några förslag till mer vardagliga aktiviteter: http://thebe.blogsome.com/2005/01/15/varldsfysikaret/

    😉

  2. Gustav skriver:

    Men är Einstein verkligen någon som inspirerar unga människor till att börja läsa fysik?

  3. Thebe skriver:

    Jag tror ju inte att Markolio som fysiker skulle vara mer inspirerande i alla fall ;-), för att dra till med en ytterlighet.

    Jag vet inte om inspiration av en enskild person funkar … jag tror mer på att göra fysik (och matematik) o-konstigt och visa att det finns överallt till vardags. I skolan, från början.

    Orädda och inspirerande lärare gör nog mer för fysikintresset är ett internationellt fysikår. Det känns mer som en kul grej för oss redan bitna …

  4. Pingback: free slots

  5. Pingback: free slots

  6. Pingback: free slots

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.