William Gibson bloggar igen

”One actually has to be something of a specialist, today, to even begin to grasp quite how fantastically, how baroquely and at once brutally fucked the situation of the United States has since been made to be.” William Gibson slutade blogga för ett år sen men kommer nu tillbaka och han är tydligen lite gramse: den andra bloggposten handlar om hur USA:s militär först fattade men sen gjorde fel; den första posten efter uppehållet handlar om att han börjar blogga igen ”[b]ecause the United States currently has, as Jack Womack so succintly puts it, a president who makes Richard Nixon look like Abraham Lincoln.”

Följ utvecklingen här.

[Uppmärksammat via boingboing.]

Det här inlägget postades i Blogging. Bokmärk permalänken.

6 svar på William Gibson bloggar igen

  1. Pingback: mymarkup.net

  2. EmilV skriver:

    Tack för tipset om Gibsons blog. Den ska jag hålla ett öga på. Han har skrivit några bra historier men samtidigt hörde jag att han framför en PC en gång frågat vad det var som burmmade och en förvånad användare fick förklara för honom att det var hårddisken. Det kanske är en skröna men det kan vara så att Gibson skrev de första av sina berättelser, som utspelar sig ”cyberrymden”, på en vanlig skrivmaskin samtidigt som han trodde att utvecklingen kommit mycket längre än i verkligheten. Kanske är det därför som de senare av hans böcker utspelar sig mer ”IRL” än till exempel Neuromancer.

  3. robert skriver:

    Emil. Gibson har vid ett flertal tillfällen påtalat att han föredrar att skriva på skrivmaskin.

  4. Gustav skriver:

    Det där jag-skriver-på-skrivmaskin-och-visste-inte-alls-att-något-snurrar-inne-i-datorn är ganska gammalt vid det här laget; Gibson har haft dator och Internet ganska länge nu.

  5. Pingback: home loan refinance online

  6. Pingback: atenolol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.