Mycket pengar blir det

127 miljarder. Det är mycket pengar. Speciellt som det är US Dollars. Det är vad det kommer att kosta att leverera ett av de önskemål som kommer från president Bush, nämligen att skicka människor tillbaka till månen. Siffrorna kommer från en rapport från Congressional budget office och rapporteras i Nature. (Det är i och för sig lite oklart om summan gäller enbart att skicka människor till månen, eller om det även gäller Mars. Den intresserade kan dissekera rapporten.)

Bush har pekat med hela handen och givit NASA ett nationellt uppdrag. För så mycket vetenskap är det inte frågan om. Här handlar det mesta om nationell prestige. Man får inte speciellt mycket vetenskap eller teknisk spin-off av pengarna. Precis som förra gången det var en rymdkapplöpning.

Det här inlägget postades i vetenskap. Bokmärk permalänken.

4 svar på Mycket pengar blir det

  1. Per skriver:

    Kom bara att tänka på en bekant till mig som vill sätta en röd stuga på månen. Enligt hans beräkningar skulle det inte kosta mer än 500 MSEK…
    Den svenska rymdstyrelsen (heter det så?) hade tydligen nappat på idén, så lite vetenskap kanske det kan innebära. Men mest om en kul idé – att genomföra den bara för dess egen skull!

    Här en länk som visar några av Mikael Genbergs tidigare projekt.
    http://www.konst.org/swe/genb1.htm

  2. JT skriver:

    Fast Bushs snack om Mars föll platt i opinionen, så det har var varit väldigt tyst om det sedan dess.

  3. Annica Tiger skriver:

    Dessa pengar skulle kunna läggas på välfärd för de fattiga i USA istället.

    Annica

  4. Pingback: zithromax

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.