Kraftwerk på DVD

Kraftwerk håller på att definiera den framtida bilden av bandet (och spela ihop till sin pension/fallskärm). De är just nu ute på en stor världsturné och de kommer i höst ge ut de klassiska albumen i remastrat skick. Turnén dokumenteras för en framtida dvd-utgåva, rapporterar den läsvärda brasilianska Kraftwerksnyhetssidan.

Efter att ha sett bandet 1991 och 2004, men framför allt lyssnat på bootlegs inspelade 1975 och framåt, kan jag tycka det är synd att det är den här turnén som dokumenteras. Turnén 1981 hade ett härligt driv i låtarna och 1991 års inkarnation kliniska ljud och tunga beats. 2004 hade i och för sig en snygg visuell inledning (är månne Emil Schult tillbaka i gänget?), men bandet är just nu inte i sin höjdpunkt.

Kraftwerk är egentligen ett liveband. De har ett fåtal låtar som de åker runt och spelar om och om igen; låtarna låter helt olika i olika turnéer, och de verkar ha lagt sin kreativa energi på att göra om gamla låtar, inte på att spela in nya.

Det här inlägget postades i Musik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kraftwerk på DVD

  1. Daniel Olovsson skriver:

    Det här kan nog bli mycket intressant. Kraftwerk är en helt ok grupp och deras musik inte helt dålig. Dock är det inget jag lyssnar på flera timmar i sträck. Du tycker om dem gissar jag? 🙂

  2. åsk skriver:

    Jag är fan sedan länge och såg dem i Barcelona i mars! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.