Bankomater som inte fungerar 2

Apropå Bankomater som inte fungerar: den här Bankomaten, vid Knut den Stores torg, kraschade sommaren 2001. Man möttes av meddelandet ”No keyboards att[ached] [syste?]m halted”.

Det tycks som om felfrekvensen på pengaautomater är ganska hög.

Nu har jag sett två kraschade Bankomater, ingen Sparbanksautomat (heter de fortfarande Minuten?). Det finns fler Bankomater än Minuten på stan, så det finns statistiska effekter. Men kan det också bero på olika OS, med olika stabilitet, i Bankomater och Minuten?

Det här inlägget postades i IT. Bokmärk permalänken.

7 svar på Bankomater som inte fungerar 2

  1. Daniel Olovsson skriver:

    Vad har de där fyra ”kullarna” på sidorna för funktion om jag får fråga? Ser lite smålustigt ut.

  2. Gustav skriver:

    Är de kanske till för att synskadade ska kunna känna sig fram till tangentbordet?

  3. JT skriver:

    Kullarna är nog till för att folk inte ska kunna ställa/lägga saker inne i bankomatgrottan. Dels skräp från förbipassernade, men också för att folk säkert glömt mycket plånböcker eller andra saker de hållit i handen precis före uttagstillfället.

    Apropå Minuten, så hade alla deras maskiner (i alla fall dem som jag använde) under någon veckas tid någon gång förra månaden en underlig massbugg, där det tog cirka 30 sekunder – en evighet i sammanhanget – från det att man slog in koden tills man kom till att välja belopp. Under den tiden hände ingenting, det var som att systemet hade låst sig helt.

  4. Simon skriver:

    I mars var det en bankomat i Pittsburgh som kraschade. Den körde XP, och studenterna som upptäckte det kunde både köra igång text-till-tal-programmet att säga ”What, do you think I am made of money” och få igång Windows Media Player.

    http://tinyurl.com/2rfc3 (Technovelgy)

  5. Martin Persson skriver:

    På den vid Blå banken här i Lund så har jag möts av en dos-promt som sa något i stil med ”image not avalible” eller något i den stilen. Och på den på Mårtenstorget möttes jag av FSB:s Windows NT promt som sa något i stil med att ”programmet har utfört en förbjuden åtgärd”.

    Tydligen är säkerheten på VISA-korten helt undermålig och när ansvaret läggs över på kortutgivarna (bankerna) 2005 så räknar tidningen Veckans affärer med att samtliga kontokort byts ut mot sk. smartcards, alltså sådana med chis, som cashkorten har.

  6. marcel skriver:

    Igår – stog jag framför automat där inmatningen
    inge gick att radera

  7. Gustav skriver:

    Om jag inte är helt ute och cyklar så kör bankomaterna Windows NT. Mer behöver inte sägas. Krascher är oundvikliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.