Att prata och skriva

Jag var i Linköping igår och presenterade min forskning om relationerna mellan forskning, industri, allmänhet, media inom livsmedelssektorn, med fokus på functional foods och Svenska institutet för konserveringsforskning, på Tema M:s seminarium. Tema M (Mat, Kultur, Medicin) verkar vara en god miljö, uppbyggd av Roger Qvarsell, Bengt Erik Eriksson, Ulrika Torell och en grupp doktorander med spännande avhandlingsämnen.

Det var mitt andra seminarium den här veckan (det första var här på FPI). Har fått många nyttiga kommentarer. Över huvud taget känns det bra att ha pratat en del om det man sitter och skriver på. Howard S. Becker menar att hans pratande – på seminarier, föreläsningar, vid kaffeautomaten – om forskningen genererar momentum som sedan blir en skjuts framåt i skrivandet. Jag tror honom.

Det här inlägget postades i att skriva, Mat och politik. Bokmärk permalänken.

1 svar på Att prata och skriva

  1. Ildiko skriver:

    Jag hade med mina kursare gjort en fenomenografisk undersökning om forskningens betydelse för den forskande individen. Det blev klart för oss att samtalet mellan forskare för forskningen vidare. Det är en av de viktigaste faktorerna för att komma vidare i det egna arbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.