Kinamat, Tivoli och nätverksteknologi

foodtech.jpgHungriga familjer. Trängsel. Skrik och skrän. Ungarna vill helst springa omkring. Borden står en bra bit bort från matstället. Ett myller av folk rör sig sakta framåt, genom själva uteserveringen. Och så tar det fem minuter innan den beställda kinamaten blir färdig.

Upplagt för problem, alltså. Hur ska man kunna se att maten man beställt är färdig? Måste man sitta och stirra genom folkmassan för att bevaka maten, samtidigt som småbarnen kräver uppmärksamhet? Den tekniska lösningen är enkel och välfungerande. Man får en liten plastdosa som ger ifrån sig en signal när maten är färdig för avhämtning. Bubblan av radiovågor som omger stället vi käkade på i går på Tivoli är en restaurangs imaginära väggar, ett litet cyberspace som fungerar i meatspace; bitar möter atomer, löser ett problem enkelt och bra. Augmented reality.

Produkten kommer från Discover Systems i Odense.

Det här inlägget postades i augmented reality. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.