Ny vetenskapsblogg

”Saker inom vetenskap och forskning som är intressanta, roliga eller på annat sätt värda att uppmärksammas”: Explikation. Ser lovande ut.

[Via Erik.]

Det här inlägget postades i Blogging. Bokmärk permalänken.

3 svar på Ny vetenskapsblogg

  1. Bengt O. skriver:

    Det verkar inte finnas någon kommentarsfunktion på ”Explikation” så jag spammar litet här i stället eftersom det också berör Det Perfekta Tomrummet. E. skriver om fallet Butler som tagits upp ett par gånger på (i?) Tomrummet bl.a. ”I december 2003 friades Butler från alla åtalspunkter rörande hanteringen av bakterierna (han fälldes dock för några felaktigheter i pappersarbetet)”. Det strider ju helt mot vad Tomrummet skrev 2/12 2003 nämligen at B.befanns skyldig på 47 av 69 punkter, många av dem mycket allvarliga. Dessutom skulle han ha avskedats och riskera miljonskadestånd.

    Jag skrev då, och upprepar det nu, ”det verkar som om Butler och framför allt hans apologeter menar att de, som vetenskapsmän, på något sätt står över lagar och förordningar. I så fall ett farligt och djupt odemokratiskt synsätt.”

    Felaktigheter i pappersarbetet ? Någon har fel, eller någon tar inte det hela på allvar.

  2. Johan Gunnarson skriver:

    Det är kul att se att vår purfärska blogg redan har börjat få uppmärksamhet efter bara några dagar. En kommentarsfunktion ska vi nog lyckas att få upp också, ge oss lite tid…

    När det gäller fallet Butler så strider inget, varken i Nature (som min information kommer ifrån) eller Science (som Tomrummet hänvisar till) mot vad som har skrivits här. Butler befanns skyldig, men inte till att ha slarvat bort bakterier, vilket enligt min åsikt var den allvarligaste anklagelsen. Han friades även från anklagelser om att ha smugglat bakterier, dömdes för pappersarbetet (bland annat att inte ha märkt paketen ordentligt). De flesta åtalspunkter som han blev fälld för handlar dock om att han inte har redovisat för sitt universitet var olika pengar har kommit ifrån, men detta är (vad jag förstår) inte direkt kopplat till hanteringen av bakterierna. Det som jag erkänt slarvigt kallade ”pappersarbete” ser jag som småsaker i relation till att Butler inte vet hur man ska hantera dödliga patogener.

    i övrigt kan jag bara hålla med föregående talare.

  3. Bengt O. skriver:

    Kommentarstugan blev mig litet trång så jag har skrivit ett längre inlägg på När jag ändå har ordet Välkomna att tvåla till mig där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.