Kineser i rymden

Kina skickar kanske upp en bemannad rymdfarkost senare i oktober (Nature). Därmed skulle man bli det tredje landet som skickar människor upp i rymden. Som vanligt när det gäller rymdforskning är projektet en salig mix av vetenskap, militära ambitioner, utrikespolitik, nationell prestige mm:

Many of China’s space scientists and engineers consider the space programme to be a scientific one, even though it falls within the military budget. They want to see an end to US export-control rules that block collaboration with NASA and exclude China from the International Space Station project.

Det tycks som om vi har en ny rymdkapplöpning på gång.

Det här inlägget postades i Rymdteknologi. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kineser i rymden

  1. Jan Tångring skriver:

    Det kommer att sluta illa. Om sju år kommer kinaskeppet Tsien att bli nerdraget under isen av en vattenväxt på Jupiters måne Europa. I alla fall enligt Arthur C Clarke i 2010 – Andra rymdodyssén (1982)

  2. kollo skriver:

    hello kissa på dig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.