Jojje Wadenius

Vi var och såg en barnkonsert med Jojje Wadenius. Ungarna gillade den och alla thirtysomethings i publiken var om möjligt än mer entusiastiska.

Han körde klassiker som Mitt sår, Jag är det fulaste som finns, Mitt lilla barn och nyare grejer som Åka bil. I mellansnacket gav han några få glimtar från en minst sagt innehållsrik karriär. Det var avslappnat, lagom självdistanserat och skickligt – Wadenius verkar liksom impregnerad av musikalisk kvalitet.

Jag är egentligen ganska ointresserad av att snacka om gamla barnprogram och tycker det är ett utslag av infantilism hos vår generation att dessa barnprogram utgör ett slags referensmaterial för oss alla – en kanon – att det därmed ofta är enkelt att få igång diskussioner med folk man inte känner om ämnet är Professor Balthasar, Fem myror, Vilse i pannkakan, Tårtan, Trazan och Banarne osv. Jag tyckte hela den där grejen med Staffan-Westerberg-förstörde-min-ungdom alternativt Staffan-Westerbergs-program-var-så-kreativa (en åsikt som ofta förekommit i mina bekantskapskretsar) var trist. Dessutom är jazzig gitarrekvilibrism knappast min kopp te. Men: att höra Kalles klätterträd live med herr Wadenius och hans medmusikanter var icke desto mindre en upplevelse.

[Klicka på bilden för att förstora]

Det här inlägget postades i Musik. Bokmärk permalänken.

4 svar på Jojje Wadenius

  1. Svante Adermark skriver:

    Jag såg en barnkonsert med Jojje i somras och tycker inte att han visar sin ekvilibrism så mycket att det blir störande i barnsammanhang utan att låtarna tvärtom kombinerar både musikalisk och poetisk lekfullhet på ett sätt som passar både barn och vuxna. Jag spelar Jojje-klassikerna mycket för min dotter och kommer alltid på mig själv med att vara lite ledsen för att jag inte fick höra dem (förutom Kalles klätterträd, då) när jag själv var liten.

  2. Linnéa skriver:

    Jag saknar helt relation till svenska barnprogram, med undantag för dem jag har sett på tillsammans med syskonbarnen. Vi som växte upp utan TV får hitta andra referensramar 🙂

    Jojje Wadenius har jag väldigt dålig koll på. Mitt lilla barn *tror* jag att jag har hört, men annars är jag helt nollställd och vet inte alls vem han är. Är det en förlust, alltså?

  3. Svante Adermark skriver:

    Linnéa: Det beror ju på hur annorlunda dina referensramar blivit ;-). Här hittar du lite info. Jag rekommenderar att du klickar på Godá, Godá och lyssnar på MP3.

  4. Anton Klepke skriver:

    Tjatja, ursäkta att jag hopas in å stör mitt i samtalet..
    Letar efter ackord til Jojjes låtar, är det någon som har ett humm om vart man kan få tag i såna?
    Tack för hjälpen. =}

    Mvh Anton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.