Fler kör trackbacks

Jill Walker byter till MT och kan därmed göra nätverket som knyter samman bloggar synligare, med hjälp av bland annat trackbacks: ”I want to make things like links from other blogs to posts in this blog very visible – I want to emphasise the network”. Way to go, Jill!

Update: Fredrik på mulli.nu har också implementerat trackbacks, fast via en plugin i blosxom. Är trackbacks på väg att etableras som ett protokoll fristående från MT??

Det här inlägget postades i Blogging. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fler kör trackbacks

  1. Erik skriver:

    Att ”betona nätverket” är ett bra uttryck. (Det har dock smugit sig in ett citat-tecken i länken till Jill så man inte kommer fram). Jag hoppas verkligen TrackBack blir implementerbart i andra system än MT. Det Fredrik Mulli har gjort är ju skitsnyggt, att kombinera vanliga kommentarer och TrackBacks (det kan man förresten göra i MT också med SimpleComments (http://kalsey.com/blog/2003/02/simplecomments/index.html)). Jag skulle dock vilja göra det tydligt om det är en lokal- eller en fjärr-kommentar.

  2. Erik skriver:

    En till grej: vore det inte bra om man kunde TrackBack-pinga med kommentarer. Jag skulle ju vilja att den här dyker upp hos Mulli och kanske hos Jill.

  3. Gustav skriver:

    Jag tycker också Fredriks grej är stilig som tusan, både det att han lyckats sy ihop TrackBacks med Blosxom och att han fått ihop kommentarer med trackbacks. Bra idé det där med TB-pings via kommentarer; det borde du föreslå som en feature!

    (Tack för tipset om den brustna länken! Det blir ju inte mycket till nätverk mellan tankar och texter om den som skriver in länkarna gör fel och länken inte går ända fram …)

  4. Jill skriver:

    Betona nätverket høres jo enda bedre ut enn emphasise the network 🙂 Når det gjelder TrackBack syns jeg det er intet mindre enn genialt – og Erik, jeg vet ikke om det var akkurat dette du mente, men det fins en plugin til MoveableType som integrerer comments og trackbacks –

    http://mt-plugins.org/archives/entry/simplecomments.php

    Jeg antar at det er noe som dette Liz bruker på Mamamusings. Her kan du f.eks. se at både Trackbacks og kommentarer dukker opp i skjønn forening: http://www.it.rit.edu/~ell/mamamusings/archives/000364.html skjønt jeg ikke har spurt om det er denne plugin eller hva.

  5. Jill skriver:

    Pokker. Jeg bør jo lese ferdig før jeg poster. Erik hadde nettopp vist til samme plugin som jeg. Bloggen jeg viste til gjør det imidlertid tydelig hva som er trackback og hva som er kommentarer lokalt, så det er kanskje en annen plugin?

    Dobbeltpokker. Se denne URLen i stedet for kombinasjonen trackback/kommentarer:

    http://www.it.rit.edu/~ell/mamamusings/archives/000358.html

  6. Fredrik skriver:

    Gustav: Man tackar och bockar, men idén är inte min från början. Rael Dornfest har kört ett liknande system i flera månader, men eftersom han inte släppt nån kod än (kommer väl när blosxom 2.0 blir skarp) bestämde jag mig att försöka själv.

  7. Pingback: roulette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.