Bloggverktyg

Nu byter jag till Movable Type. Trots heroiska försök har det misslyckats att migrera ett halvårs postningar från min gamla Radio Userlanddrivna blog. De gamla postningarna får man istället beskåda på den här adressen.

Update 20 december: Eftersom jag nu fört över alla poster från den gamla bloggen kommer länken ovan att upphöra fungera inom kort.

Det här inlägget postades i Blogging. Bokmärk permalänken.

24 svar på Bloggverktyg

  1. Gustav Holmberg skriver:

    Kommenterarsfunktionen funkar också …

  2. Gustav Holmberg skriver:

    Stavade visst fel i min första kommentar. Och så gick det inte att importera från RU till MT. Slutsats: byt aldrig bloggverktyg på fredagen den 13!

  3. Peter skriver:

    Ojdå, det verkar fint! Det är visst lite pop nuförtiden att migrera till MT. Men det tycks ju vara ett bra verktyg (tyvärr bara några veckors erfarenhet).

    Synd att inte arkivflyttningen lyckades. Helt lätt verkar det dock inte vara att exportera från Radio:
    http://blog.kowalczyk.info/articles/radioToMT.html

  4. Gustav Holmberg skriver:

    Tack, Peter, för ditt tips om Kowalczyks pythonscript. Själv försökte jag mig istället på en plugin till Radio skriven av Bill Kearney. Resultatet blev att enbart rubriker importerades – inte själva postningarna -, vissa datum saknades och att datumformatet inte fungerade. (Det sistnämnda problemet kom jag runt genom att manuellt ändra datumformatet från yy-mm.dd till dd/mm/yyyy på 260 poster. Suck. (Jag borde kanske lära mig något scriptspråk?) Det funkade ändå inte.)

    Visst är vi poppiga!

  5. klipspringer skriver:

    Det ser ju mycket fint ut – lycka till. Jag har också blivit rekommenderad att byta till MT men kan för tillfället inte mobilisera den moraliska och intellektuella styrka som krävs. Inte tid heller.

    Preview-funktionen verkar fungera. Däremot kan man fortfarande inte ”copy and paste” från exempelvis en annan website. Inte heller sätta in länkar i sin kommentar.

    Vänliga hälsningar

    Klipspringer

  6. Gustav Holmberg skriver:

    Tack Klipspringer!

    Jag har ändrat så att man kan lägga in länkar och övrig HTML i kommentarer.

    Varför klipp-och-klistra inte fungerar vet jag inte.

  7. plank skriver:

    HOPPLA!
    Det var oväntat och trevligt.

    Med lite vansinnesmeck skulle du förmodligen kunna lyfta dina gamla poster direkt från html-koden och göra om dom till nått MT kan äta. Bara och gå loss med html-tidy och en texteditor. Blir nog av med commentsen visserligen och en del av förståndet, men det kanske det är värt.

  8. plank skriver:

    Ja, det var trevligt och oväntat att du switchade till MT alltså. Inte att du inte kunde rädda dina poster. Det var inte så trevligt.

  9. Jonas skriver:

    Tommy har lyckats importera sina poster från webblogg.net till en ny MT-miljö. Du kan kolla med honom hur han gjorde.

  10. Gustav Holmberg skriver:

    Hej Plank! Den vanliga dygnsrytmen, ser jag …

    Hmmh, jo html -> MT är kanske en lösning. Men hur blir det med klockslag och datum, då? Man kanske kan bakdatera i MT?! Annars kunde man ju bara klippa och klistra in alla posterna i nya poster i MT. Men det känns på något sätt konstigt att tidsdimensionen försvinner och att alla mina poster ser ut att ha lagts in en och samma eftermiddag. (Här är det läge att säga Något Djupt Om Blogginggenrens Egenart, men det är för sent så jag avstår.)

    Testade – se tidigare kommentar – alltså en plugin till RU som inte funkade alls. Jag fick ut en xml-fil som innehöll alla mina poster. Men sen gick det inte att importera till MT; min kära text massakrerades å det grövsta.

    Sen finns det ett pythonscript som Peter Löfgren tipsar om ovan. Men det har jag inte heller lyckats köra med något vettigt resultat.

    Jo, det är kul att ha switchat. Ben och Mena Trott kunde göra en apple switch-parodi med Nasty scholar, Nätkreatur och Det perfekta tomrummet.

  11. Gustav Holmberg skriver:

    Jonas: tack för tipset!

  12. Erik skriver:

    Säger bara: strålande! Du funderar inte på att lägga dit TrackBack-funktionen?

  13. Gustav Holmberg skriver:

    Nu har jag lagt till trackback.

  14. Peter Lindberg skriver:

    Jag skulle bli glad för en RSS-feed med hela entries (eller åtminstone att du ökar längden på dina excerpts).

  15. Gustav skriver:

    Peter: oops (!), det har jag missat. Ska kolla inställningarna för rss. Tack för påpekandet!

  16. Pingback: cash advance

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.