Kaféer, restauranger och wi-fi

McDonald’s erbjuder trådlöst nät i Japan. Kom igen nu, lundensiska uteserveringar, skaffa 802.11b! Espresso house, Stortorget, &Bar, Café Finn – vi vill kunna sitta och surfa och fika!

Det här inlägget postades i 3G och wi-fi. Bokmärk permalänken.

4 svar på Kaféer, restauranger och wi-fi

  1. David Hansson skriver:

    Jag har precis satt upp trådlöst nätverk på Universitetsbiblioteket i Lund (802.11g och 802.11b), där jag jobbar som tekniker. Nätet täcker i princip hela UB – och då inklusive UB:s café.

    LSN, Lunds stadsnät, är igång på AF-borgen och något café till… Snart har man wireless var man än slår upp laptopen i Lund.

  2. Gustav Holmberg skriver:

    Hej David!

    UB:s nät måste jag testa! Är det netlogon med LUCAT-id som gäller?

    Lunds stadsnät – coolt! Får kanske byta favoritfik från Espresso House till Stortorget …

    Sen finns det ju wlan i regi av Defaultcity på Espresso house (Fiskaregatan). Funkade bra men de senaste veckorna har jag inte lyckats logga in där. Deras kundtjänst svarar inte på mina mail. Inte bra.

  3. David Hansson skriver:

    Ja, det är Netlogon via Lucat (eller Stil för studenter) som gäller. Jag har inte testat på något café i Lund med min maskin, men Telia Homerun fungerade fint när jag var i Stockholm i somras. Jag håller på att koppla in alltfler ”öppna uttag” på UB; många studentlaptops verkar trots allt sakna trådlöst nät… När det trådlösa nätverket på UB varit i drift ett tag får jag göra en marknadsföringsinsats.

    Sen har vi – appropå trådlöst – milestone 7 i projektet med datorstödet vid Lunds universitet och centralförvaltningen; se en av de sista bilderna i Luttemans PowerPoint-presentation på http://www.ldc.lu.se/itdag/en_god_datormiljo.ppt

    Jag har diskuterat datornät-åtkomst för andra än Stil- och Lucat-konton med IT-enheten vid Lunds universitet också. De bekräftade att t ex en situation med 700 tillfälliga, utlädnska konferensdeltagare verkligen visar på behovet av gästkonton (för t ex åtkomst av trådlöst nät på Lunds universitet)…

  4. David Hansson skriver:

    Sista veckorna har det fullkomligt exploderat med efterfrågan på trådlöst nät. Massor av utländska studenter kommer till UB för att köra trådlöst. Snart börjar de svenska studenterna också, så vi får se hur stor deras efterfrågan är. Att ha Stil (www.student.lu.se) som kanal till studenterna är en viktig marknadsföringsinsats för UB. Jag hoppas alltfler institutioner kommer igång snarast; studenterna vill vara online överallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.