My Hellsing om doktorsavhandlingen

My Hellsing skriver klokt om doktorsavhandlingen. Jag gillar bland annat hur hon poängterar att doktorsavhandlingen är en början, och ”inte så avgörande för hur den fortsatta akademiska banan utkristalliseras.” Och beskrivningen av vad som anses normalt i olika länders universitetssystem.

Bra litteraturtips i slutet av hennes bloggpost, dessutom. Själv skulle jag lägga till Howard S. Becker, Writing for Social Scientists: How to Start and Finish Your Thesis, Book, or Article. Chicago & London: The University of Chicago Press, 1986. Jag läste den i ett viktigt skede av min doktorandtid, och kände mig peppad.

Det här inlägget postades i universitetsliv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.