Vetenskapen och coronaviruset, 2: Malmö universitets regler för resor

Malmö universitet tycks ha fått nya regler och rutiner på grund av coronaviruset. Enligt en tweet av Manne Gerell gäller att alla tjänsteresor skall vara godkända av chef; tjänsteresor till riskområden beviljas inte; alla besök från gäster och samarbetspartners från riskområden samt delar av världen som UD avråder resor till är tillsvidare inställda; medarbetare och studenter som nyligen vistats i riskområden och länder på UDs lista rekommenderas att arbeta eller studera hemifrån i två veckors tid.

Är detta vanligt eller ovanligt vad gäller svenska universitet i dagsläget?

Det här inlägget postades i vetenskap och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Vetenskapen och coronaviruset, 2: Malmö universitets regler för resor

  1. Nils Gustafsson skriver:

    Ja, det är ju samma som på LU.

  2. Rebecca Forsberg skriver:

    Jag jobbar vid LU och håller inte med Nils Gustafsson om att så är fallet här på LU. Det enda vi fått höra att vi ska följa UDs rekommendationer, men behöver inget godkännande från chef eller liknande. Eller så har det informerats olika vid olika insitutioner/fakulteter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.