Vetenskapen och coronaviruset, 3: detektorkonferens i Bryssel inställd

20-22 april skulle en workshop kring nya detektorteknologier ha organiserats i nätverket Opticon. Den ställs in och planeras nu till hösten istället, enligt ett meddelande publicerat i en mailinglista från 4MOST, ett astronomiprojekt som jag forskar lite på; här är några rader från sagda meddelande:

We have already received a number of cancellations, and the uncertainties surrounding the spread of the Covid-19 virus make any short-term planning extremely difficult.

Det är inte enbart större arrangemang som ställs in i sviterna av coronaviruset, som AIPs marskonferens. Det är möjligt att störningar i den här typen av småskalig internationell interaktion kan ha minst lika viktiga konsekvenser för vetenskapen som några få stora konferenser.

Det här inlägget postades i vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.