Teknik- och vetenskapshistoriska dagar 2019

Teknik- och vetenskapshistoriska dagar 2019 var en succé. Sedan jag kom hem därifrån har jag ganska många gånger funderat över saker som utspelade sig där: inlägg i diskussioner, presentationer jag hörde, kollegor jag pratade om stort och smått med vid middagsbord, i konferensbaren eller på bussen på väg till någon av de intressanta studiebesöken. TVHD brukar alltid vara en intressant upplevelse, och TVHD i Kiruna var verkligen inget undantag.

En all-sky norrskenskamera i IRF:s institutionsmuseum.

Konferensen bjöd på ett digert program som speglade det livaktiga forskningsområde som är teknik- och vetenskapshistoria. Det kommer så mycket intressant forskning! Konferensen var, som vanligt, ett ypperligt tillfälle att återknyta bekantskapen med kollegor som jag träffat av och till sedan jag började som doktorand hösten 1993, men också ett tillfälle till att ta del av nyare kollegors forskning.

Solveig Jülich

Ingrid och David Dunér.

All heder och ära åt organisatörerna, Roine Viklund och Curt Persson, och deras kollegor vid LTU.

Annika Berg och undertecknad.

Två historiker och en bokhandel.

Järnmalmspellets.

Det här inlägget postades i teknik- och vetenskapshistoria och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.