Framtidsstudiernas mediegenomslag

”Sveriges internationella villkor” var en av de mångvetenskapliga forskargrupperna knutna till Sekretariatet för framtidsstudier. Gruppen, placerad i Lund, leddes av Sven Tägil och publicerade sin slutrapport Sverige i världen, tankar om framtiden 1978.

I projektets arkiv finns en klippsamling. Inte för att jag blev förvånad, men ändå: när jag gått igenom klippen är det tydligt vilket medialt genomslag den här typen av samhällsrelevant mångvetenskaplig forskning fick i 1970-talets Sverige.tägilmedia4

tägilmedia3

tägilmedia2

tägilmedia

Det här inlägget postades i Framtid och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.