Malmö Högskolas uppdrag

Inte nog med att studentkåren på Malmö Högskola fick svårt att träffa studenterna under den tid som America’s cup huserade på högskolan (och ledningen för America’s cup bestämde vilka kläder studentkårens förtroendevalda skulle ha på sig – jo, det är sant). Dessutom betalades hyran för tävlingens huvudkontor med grundutbildningsmedel – ni vet, sånt som normalt sett används för att betala lärares löner och annat som behövs på en högskola – vilket innebar att utbildningar på högskolan tvingades flytta fram höstterminen en vecka.

Öhh, hallå?

Jag har tidigare undrat varför det varit så tyst från Malmö Högskolas personal när det gällt de här sakerna. Nu drar Patrik Hall, som är universitetslektor på MAH och tillika bloggare på FoF, fram de här graverande detaljerna. Bra! Dessutom är det ett kvalitetstecken vad gäller FoF:s blogg att den inte handlar om vetenskapsjournalistik modell ”hejsan-hoppsan-nu-har-de-fantastiska-forskarna-hittat-en-ny-galax”, utan bidrar till debatten i det akademiska systemet.

Det här inlägget postades i universitets- och forskningspolitik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.