Ukraina

Ukrainsk miscellanea:

  • Ukrainas högsta domstol har en hemsida på engelska. Dessutom: web-portal of Ukrainian government. (Japp, p-ordet.) Så nära en engelskspråkig pro-Janukovitj blogg jag kommit hittills.
  • Notes from Kiev är ännu en pro-Justjenko blogg från Ukraina. Men det hade varit intressant att hitta någon engelskspråkig blogg baserad utanför Kiev. Man är lite nyfiken på studenterna som strejkar vid Poltavas pedagogiska universitet – med flygblad som proklamerar att ”The Pedagogical University has risen to its feet and will never crawl again!” – och på andra ställen.
  • Jag tycker svensk media är lite dålig på Ukrainabevakningen. Dels är själva nyhetsbevakningen för småskalig, dels är det inte tillräckligt mycket analys och bakgrundsinformation som skulle kunna ge den så viktiga kontexten till nyhetsflödet genom att diskutera landets politiska strukturer, historiska utveckling med mera. Marie berättade att Johan Öhman, som forskar om Ukraina på historia här vid Lunds universitet, skickat just en sådan artikel till Sydsvenskans debattsida – och fått den refuserad. I och för sig tog de in en artikel på liknande tema av Stefan Hedlund strax efteråt, men i det här läget tycker jag nog man kunde övervägt att trycka bägge två.
  • Det här inlägget postades i Politik: internationellt. Bokmärk permalänken.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.