Ljud i mailprogram

Datorer låter.

Och då menar jag inte de fruktansvärda brusnivåer som en del (Windows-)datorers fläktar ger ifrån sig. Nej, jag menar uppsättningen av de där små samplade ljuden som spelas upp varje gång vi gör vissa standardkommandon i våra program. De är ganska många. Varför finns de? Varför förväntar sig mjukvaruindustrin att konsumenterna vill ha dem?

Sitter med hörlurar ibland och har upptäckt att det där fjompiga raketljudet som indikerar att ett mail avfyrats i Mail (OS X) är i stereo. Mailet börjar i ena änden, vänster, och rör sig bort och åt höger. En detalj, bara.

Det här inlägget postades i ljudlandskap. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ljud i mailprogram

  1. David Hansson skriver:

    Ja, jag har själv fått rätt svårt för det där efter en period för några år sedan som supporttekniker med ständig jour via mobiltelefon… Numera är det ”Inga ljud” i Windows, vibratorläge/tysta knappar på mobilen, oftast avstängd mobil, inga mobilsvar påslagna, inga ljud i digitalkameran, inga extrapip i trådlösa telefonen hemma och så vidare…

  2. Jeroen skriver:

    Kommer ihåg den rejäla chocken jag fick då jag uppenbarligen kopplat in högtalarna på burken men inte spelade någon musik. Volymen var rätt högt uppdragen, och jag fick tydligen en dialogruta på skärmen som jag inte klickade bort med detsamma. Efter några sekunder började datorn läsa upp det på amerikansk engelska. Whoa!

  3. Peter skriver:

    Jag störs faktiskt inte av det för de enda programmen med ljud som jag kör är just Mail (mac) och ICQ. I icq har jag sängt av de och till Mail kommer det så få brav att det är sällan att jag hör ljudet!
    Annat är det när man startar farsans PC då en hel orkester spelar upp ett kreschendo i stegrande volym.

  4. Pingback: cash advance

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.