Ultravoxweekend

Tillbaka från några dagar i Wien. Långa möten med europeiska kollegor – vi ska söka pengar från sjätte ramprogrammet – men dessutom några timmars turistande: Bruegel och Caravaggio på konsthistoriska museet, massor av gamla hus, spårvagnsåkande, kyla och goda hotdogs. Hittade även en bloggare mitt i alltihopa! Gratis wi-fi på flygplatsen.

Det här inlägget postades i Städer. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ultravoxweekend

  1. Du hittade alltsaa Hegelgasse men missade baade Engelsplatz och det gigantiska Karl Marx Hof. Det finns t.o.m. en hel stadsdel som heter S.t Marx, laat vara att det är en lokal förvrängning av ”Markus”.
    Vänligen
    K.-
    PS: Saa finns ju det mer revisionistiska Per Albin Hansson Siedlung och Olof Palme Hof. Blir det för mycket kan man alltid gaa till Schwedenapotheke och köpa en flaska Schwedenbitter (46 %-ig)eller trösta sig med en Schwedenbombe (mums-mums). Bättre i alla fall än att sitta bakom ”Schwedische Gardinen” (i fängelse) eller t.o.m. itvingas ”Schwedentrunk” -en sedvänja fraan trettioaariga kriget, saa hemsk att jag inte ens vill översätta den.

  2. Ludvig skriver:

    Det finns väl många andra motiv man också kunde kollat, men det måste varit en fin känsla. Att låtsas att man har snygga trenchcoats. Att tänka sig att man har en dimmig bakrund. Att spana i fjärran…Etc…:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.