Lund och Malmö


Sydsvenskan har kört en serie artiklar som alla jämfört Lund och Malmö. De flesta artiklarna har varit, i mitt tycke, ganska dåliga och förutsägbara. Men idag publicerades en artikel av Cecilia Bornäs som jag tycker är ganska bra.

[Klicka på bilden för att förstora]

Det här inlägget postades i Städer. Bokmärk permalänken.

2 svar på Lund och Malmö

  1. Karon Möredösk skriver:

    Hej.

    Jag håller med om att Sydsvenskans artikelserie ”Två städer” om Malmö-Lund har varit poänglösa; kanske för att jag tycker att ämnet är en icke-fråga. Och att jag inte ser varför man ska kokettera med sin inkrökthet; det är trots allt inte mer än tjugo minuter mellan städerna.

    I Köpenhamn ska man vara hemtam och ha sina smultronställen för shopping/mat/pilsner/whatever. I Malmö/Lund ska man känna sig främmande och storögd. Rationellt? Nej. Mytskapande? Tjena.

    Det vore intressant att veta vad i Bornäs’ artikel som du gillar – jag läste den tack vare din rekommendation! Är det inte ännu en litania om att Malmö har klyftor och Lund har pittoreska gator? Att Lund är trygghet (skolålder och vuxenhet) medan Malmö är spänning (tonårsliv)?

    Karon Möredösk
    drullestigen.blogspot.com

  2. Gustav skriver:

    I likhet med Bornäs gillar jag Lunds småskalighet. Hennes artikel saknar dessutom den Malmöromantik som jag ofta finner så tröttsam i Sydsvenskan och liknande sammanhang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.