Forskartjänst i kunskapshistoria utlyst i Lund

En forskartjänst i kunskapssamhällets historia är utlyst i Lund:

Vi söker en forskare i kunskapshistoria med inriktning mot kunskapssamhällets historia. Anställningens inriktning mot kunskapssamhällets historia innebär att vi betonar samhällsdimensionen i kunskapshistorien. Det är därvid angeläget att den sökande dels kan visa att den med sin forskning kan bidra till övergripande diskussioner om kunskapssamhällets historia, dels att projektidén formuleras i relation till större sociala, politiska, ekonomiska eller kulturella processer. Vi välkomnar ansökningar oberoende av tidsperiod och geografiskt fokus.

Den huvudsakliga arbetsuppgiften för dig som innehavare av denna anställning är att bedriva självständig forskning av hög internationell klass, men du ska också bidra till att utveckla den kunskapshistoriska miljön i stort. Detta kan exempelvis bestå i att du bidrar till att organisera seminarier, workshoppar eller sköter kontakter med miljöns gäster. Vi förutsätter att du har hög och frekvent fysisk närvaro i institutionens miljö. En särskild uppgift för dig är att bidra till att utveckla forskning om kunskapssamhällets historia.

Sista ansökningsdag 17 april. Läs mer här.

Det här inlägget postades i akademisk arbetsmarknad och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.