Ex libris som torrstämpel

Även om jag definitivt inte är någon samlare av ex libris-etiketter kan man ju inte låta bli att någon gång lägga märke till sådana i flödet av böcker som passerar ens boksamling. Nu senast lade jag bland antikvariatsköpen märke till en typ som jag inte sett så många gånger tidigare: ett slags tredimensionell stämpel. Lite googlande leder till begreppet torrstämpel, som jag tror är den tekniska termen för företeelsen.

Ändå ganska snyggt och intressant med ett sådant ex libris-märke i relief.

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.