Spikningsblad

Jag har fått en färsk doktorsavhandling i mina händer och spikningsbladet är inbundet i doktorsavhandlingen, det är inte ett löst blad.

När började man med detta? Inbundna spikningsblad kan man, ibland, se i exempelvis universitetsbibliotekens samlingar, men då har det, i de fall jag sett, handlat om doktorsavhandlingar som så att säga bundits in i efterhand av UB, och då har man lagt till det ursprungligen lösa spikningspladet. Annars är det lösa blad, som ibland fallit bort under historiens gång när man någon gång möter en doktorsavhandling på till exempel ett antikvariat. Här är det fråga om den ursprungliga avhandlingen direkt från tryckeriet, i det här fallet Media-Tryck, Lunds universitet.

Det här inlägget postades i universitetsliv och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.