Terry Hall


Jag satt i ett rum hemma hos mormor och morfar på Grenvägen 3 i Gislaved: eternit, välskött trädgård på framsidan, där bak ligger skogen – den djupa småländska skogen – bakom huset, mellan skogen och huset har morfar sina bikupor och mormor och morfar landen med morötter, potatis, gräslök, på framsidan finns ett slags finträdgård med blommor i rabatter.

Där satt jag i min ensamhet och lyssnade på ett radioprogram, 16 år gammal, 1983, och jag minns fortfarande hur P3-programmet lade på ”The Tunnel of Love” med Funboy Three. Jag hade förstås ingen aning om vad låtens text handlade om, men musiken slog an en sträng; jag minns fortfarande känslan av den där första gången jag hörde låten.

Sedan gick åren, jag upptäckte retrospektivt mer av June Miles-Kingston och The Specials och annat som Terry Hall sysslat med innan jag hörde honom i realtid, men det är något slags musikantikvarianism, det var pophistoriska upptäckter som låg i framtiden; just då, den där långsamma eftermiddagen var det en nysläppt låt som jag fortfarande minns. Pop i direktsändning är något speciellt.

Och nu har han dött.

Det här inlägget postades i Musik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.