Lektorat i mänskliga rättigheter utlyst i Lund

Ett lektorat i mänskliga rättigheter är utlyst i Lund.

Ämnet mänskliga rättigheter är flervetenskapligt och anlägger historiska, filosofiska, etiska, rättsliga och politiska perspektiv på mänskliga rättigheter. I ämnet finns ett kandidatprogram med undervisning på svenska och ett tvåårigt masterprogram med undervisning på engelska. Söktrycket till utbildningarna är mycket högt. Här finns också Sveriges enda flervetenskapliga forskarutbildning i mänskliga rättigheter.

Forskningen är inriktad på mänskliga rättigheter som ett komplext samhällsfenomen. Fokus ligger på barn och ungdomar; minneskulturer; konflikt, våld och ansvarsutkrävande; rättighetsaktörer; politisk filosofi och filosofihistoria samt de mänskliga rättigheternas historieskrivning i modern tid.

”Mänskliga rättigheter i en polariserad värld” är ett av Lunds universitets fem profilområden. Detta innebär en kraftsamling av Lunds universitet på forskning, utbildning och samverkan inom det tvärvetenskapliga rättighetsfältet.

Sista ansökningsdag 24 november. Läs mer här.

Undrar om någon idéhistoriker kommer söka?

Det här inlägget postades i akademisk arbetsmarknad och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.