Problem med Microsoft OneDrive på Mac

Sedan en tid tillbaka har min arbetsgivare gått över till Microsoft som leverantör för diverse tjänster. En av dessa är OneDrive, en fillagringstjänst ”i molnet” (det vill säga den högst materiella uppsättning servrar som huserar i leverantörens datacenter) som gör det möjligt att synka filer mellan olika datorer. Dessutom, tror jag, fyller för många OneDrivekontot också ett slags backupfunktion; lägg allt du jobbar med där, så vet du att du kommer åt det även om din egen dator blir stulen eller går sönder.

Sedan en tid tillbaka har jag märkt hur min dator, en MacBook Air M1 (2020) blivit onormalt varm och, tycker jag mig märka, laddar ur batteriet ganska snabbt. Dessutom har jag haft några totalkrascher som jag sätter i samband med överhettningen.

En titt i Aktivitetskontroll visar att OneDrive i stort sett kontinuerligt ligger på mellan 140 och 200 % användning av CPU. Det är något märkligt för ett, som jag fattar det, mindre program som har till uppgift att ligga i bakgrunden och synka filer som ändrats. Innan vi bytte till Microsoft OneDrive på jobbet hade vi Box Sync för samma uppgift, och den betedde sig inte alls på det här sättet.

Den pragmatiska lösningen för mig är för tillfället att pausa synkningen till OneDrive under större delen av arbetsdagen, för att sedan gör synkningen manuellt under en kortare tid. Förhoppningsvis kommer Microsoft fixa det här i en kommande uppdatering. Det är inte bara jag som har problemet: se exempelvis här och här.

Det här inlägget postades i datorer och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Problem med Microsoft OneDrive på Mac

  1. Poul Erik skriver:

    Jeg har ikke et svar, men til gengæld samme problem.
    Hver gang jeg ændrer en fil, der ligger i OneDrive går min MacBook amok og blæseren kører vildt hurtigt. Er der tilstrækkelige mange filer, der skal vedligeholdes bliver computeren meget varm.
    Og selvfølgelig bruger den meget strøm.

    Det er noget der er opstået inden for det seneste år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.