Vetenskapen och coronaviruset, 10: Södertörns högskolas medarbetare jobbar hemma och Patrick McCray integrerar COVID-19 i undervisningen

Södertörns högskola har ”gått ut med rekommendationen till alla medarbetare att jobba hemma om det går, och begränsa sin tid på högskolan så mycket som möjligt” enligt en tweet av Maria Josephson. Deltagande observationer (jag gick en sväng på institutionen alldeles nyss plus samtal) visar att principen om hemarbete i de fall det är möjligt även tillämpas vid andra lärosäten.

Patrick McCray kommenterar i en tweet virusspridningen från ett vetenskapshistoriskt och forskningspolitiskt perspektiv:

As we shift to distance learning, I like the ”teach the virus” idea. I used my last in-class meeting yesterday to talk about the role and value of experts and why politicized science is a threat. I think the point was made.

Det här sätter fingret på något som jag gått och grunnat på några dagar. COVID-19 kommer generera forskning, inte bara inom virologi och andra medicinska discipliner.

Det här inlägget postades i vetenskap och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.