Att kommunicera forskning

Stefan Jansson skriver om hur forskningskommunikation premieras i universitetsvärlden. Eller snarare inte premieras.

Den outtalade tanken i dagens universitetsvärld är väl att alla de informatörer och informationsavdelningar som numera finns på universiteten skall informera om forskningen, inte forskarna själva. Så kommer det aldrig att bli – vissa forskare vill blogga, skriva populärvetenskapliga artiklar och föreläsa för andra än forskarkollegorna – men frågan är om inte detta ses på vissa håll som ett problem, eftersom det kan röra till de annars så fina strategiska kommunikationsplanerna som universitetsledningarnas kommunikationschefer utarbetat.

Det här inlägget postades i Vetenskap och media och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.