Sittfläsk, amatörgeologer och en BBC-pärla

Tre länkar:

Freeman Dyson pekar, i en recension av Ray Monk, Robert Oppenheimer: A life inside the center på betydelsen av uthållighet hos forskare om de ska nå resultat. Han pekar också på Oppenheimers oförmåga att interagera med oortodoxa forskare som Fritz Zwicky.

Suzanne Pilaar Birch skriver om viktorianska kvinnor inom amatörgeologin.

Jag har lyssnat en del på ”In our time” i sommar. Formatet är lika enkelt som effektivt: Melvyn Bragg är väl påläst och diskuterar vetenskap – humaniora, naturvetenskap, teknik – med experter som (nästan) får prata till punkt. Senaste avsnittet innan sommaruppehållet handlade om uppfinningen av radio. Det finns ett arkiv här och serien finns även i podcastformat som smidigt transporterar den här lyssningsvärda populärvetenskapen rakt in i din iPhone. SR Vetenskap eller något universitet: kopiera den här programidén!

Det här inlägget postades i länkar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.